Orphanet: Zoek een laboratorium
x

Zoek een laboratorium

Andere zoekoptie(s)

Filter op

Specialiteit(en) / Doelstelling(en)

Techniek(en)

Doel

Kwaliteitsbeheer

Landen

Reset

Help

Orphanet geeft informatie over laboratoria in staat om een diagnose van een zeldzame ziekte te stellen en beschikken over een zeldzame technische deskundigheid, of de beste standaard zijn in een bepaald land.

U kunt uw zoekopdracht specificeren met behulp van de volgende set van filters:

  • - Specialiteit (bv. moleculaire genetica, cytogenetica)
  • - Methode (bv. gerichte mutatie-analyse, methylatie-analyse)
  • - Techniek (bv. Sanger sequencing, PCR-gebaseerde technieken)
  • - Context (bv. prenatale diagnostiek, farmacogenetica)
  • - Kwaliteitsmanagement informatie (accreditatie of EQA)
  • - Land

Voor elk criterium wordt tussen haakjes het aantal beschikbare medische laboratoria weergegeven.

AccrÚditation Accreditatie is een formele erkenning van technische bekwaamheid om specifieke soorten testen uit te voeren door te voldoen aan specifieke eisen op het gebied van management en technische aspecten.

CQE EKE (External Quality Assessment) is een systeem van het objectief beoordelen van de prestaties van het laboratorium door een externe partij (bekend als EQA provider) door het vergelijken van de prestaties van het laboratorium met een overeengekomen onafhankelijke standaard.Informatie over EQA deelname wordt jaarlijks verstrekt door het Cystic Fibrosis European Network, Genomics Quality Assessment (GenQA) en het European Molecular Genetics Network (EMQN) met de toestemming van de betrokken laboratoria.

Gerelateerde gegevens van Orphanet zijn toegankelijk in een geaggregeerd formaat via Orphadata na ondertekening van een Data Transfer Akkoord/Dienstencontract.

Waarschuwing

Het verzamelen van gegevens vindt plaats in de landen van het Orphanet Consortium en is momenteel aan de gang. De database kan nog niet worden beschouwd als volledig. Als een klinisch laboratorium niet in een regio of een land wordt vermeld, kan het zijn dat het laboratorium nog niet is ge´dentificeerd of dat het laboratorium geweigerd heeft vermeld te worden. Het is ook mogelijk dat diagnostische test faciliteiten nog niet bestaan voor alle zeldzame ziekten of in elke regio.

De informatie in Orphanet vervangt geenszins professioneel medisch advies. Orphanet kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schadelijk, onvolledig of verkeerd gebruik van informatie uit de Orphanet database.