x

Zoek een ziekte en zijn functionele gevolgen

* (*) verplicht veld

ORPHA:1010  Autosomaal dominante palmoplantaire keratodermie en congenitale alopecie

:: Deze ziekte is gewoonlijk niet geassocieerd met een van de functionele problemen (activiteitsbeperkingen en/of deelnamebeperkingen) vermeld in de Orphanet Functioneringsthesaurus, wanneer de patiŽnt een optimale standaardzorg en beheer (specifiek en/of symptomatisch beheer, preventie en profylaxe, apparaten en hulpmiddelen, zorg en ondersteuning) krijgt. Omgevingsfactoren kunnen echter specifieke aandacht vereisen voor een optimaal beheer van deze ziekte.
Deze informatie beperkt zich tot de gevolgen van de ziekte en het beheer ervan op vlak van functioneren en dagelijks leven. Klinische aspecten (waaronder vermoeidheid, pijn, impact van de ziekte op de psychologische toestand van de patiŽnt) worden beschreven in andere documenten (i.e. Beperkingenfactsheets).

Source : Dr Marco CASTORI[Expert]
Laatste update: 09/01/2015

Aanvullende informatie

Gespecialiseerde sociale diensten

Waarschuwing

De documenten op deze website zijn louter ter informatie. Het materiaal is geenszins bestemd om professionele medische zorgen door een gediplomeerde specialist te vervangen en mag niet worden gebruikt als basis voor een diagnose of behandeling.