x

Zoek een ziekte en zijn functionele gevolgen

* (*) verplicht veld

ORPHA:247775  Syndroom van Mayer-Rokitansky-KŁster-Hauser type 1

:: Activiteitsbeperking/deelnamebeperking wordt beschreven volgens de Orphanet Functioneringsthesaurus, afgeleid en een bewerking van de 'International Classification of Functioning, Disability and Health Ė Children and Youth' (ICF-CY, WHO 2007). De verstrekte informatie is beoordeeld vanuit de volledige patiŽntenpopulatie die getroffen is door de ziekte, en die standaardzorg en beheer krijgt (specifiek en/of symptomatisch beheer, preventie en profylaxe, apparaten en hulpmiddelen, zorg en ondersteuning). Functionele gevolgen zijn ingedeeld volgens hun frequentie in de patiŽntenpopulatie. Deze algemene informatie is mogelijk niet van toepassing op specifieke gevallen. Sommige hier vermelde problemen kunnen voorkomen met een andere tijdelijkheid of mate van ernst, en andere die hier niet vermeld zijn kunnen zich toch voordoen.

 Verlies van vermogen
Frequent
Tijdelijkheid

Mate van ernst
Intieme relaties aangaan en onderhouden
Verwervingsachterstand
Matig
Seksuele relaties aangaan en onderhouden
Verwervingsachterstand
Ernstig
Gelegentlich
Tijdelijkheid

Mate van ernst
Vrienden maken/houden
Verwervingsachterstand
Weinig
Familierelaties onderhouden
Verwervingsachterstand
Weinig
Deelnemen aan het gemeenschapsleven
Verwervingsachterstand
Weinig
Source : Dr Karine MORCEL[Expert]_Dr Daniel GUERRIER[Expert]_Association Syndrome de Rokitansky-MRKH[Patient organisation]
Laatste update: 14/05/2013

Aanvullende informatie

Meer informatie

Gespecialiseerde sociale diensten

Waarschuwing

De documenten op deze website zijn louter ter informatie. Het materiaal is geenszins bestemd om professionele medische zorgen door een gediplomeerde specialist te vervangen en mag niet worden gebruikt als basis voor een diagnose of behandeling.