x

Zoek een ziekte en zijn functionele gevolgen

* (*) verplicht veld

ORPHA:388  Ziekte van Hirschsprung

:: Activiteitsbeperking/deelnamebeperking wordt beschreven volgens de Orphanet Functioneringsthesaurus, afgeleid en een bewerking van de 'International Classification of Functioning, Disability and Health Ė Children and Youth' (ICF-CY, WHO 2007). De verstrekte informatie is beoordeeld vanuit de volledige patiŽntenpopulatie die getroffen is door de ziekte, en die standaardzorg en beheer krijgt (specifiek en/of symptomatisch beheer, preventie en profylaxe, apparaten en hulpmiddelen, zorg en ondersteuning). Functionele gevolgen zijn ingedeeld volgens hun frequentie in de patiŽntenpopulatie. Deze algemene informatie is mogelijk niet van toepassing op specifieke gevallen. Sommige hier vermelde problemen kunnen voorkomen met een andere tijdelijkheid of mate van ernst, en andere die hier niet vermeld zijn kunnen zich toch voordoen.

 Verlies van vermogen
Frequent
Tijdelijkheid

Mate van ernst
Regelen van ontlasting
Permanente beperking
Niet gespecifieerd
Beheren van de eigen gezondheid (dieet, medicatie, preventie, noden, hulp, controle)
Verwervingsachterstand
Matig
Beheren van de eigen gezondheid (dieet, medicatie, preventie, noden, hulp, controle)
Voorbijgaande beperking
Matig
Gelegentlich
Tijdelijkheid

Mate van ernst
Regelen van ontlasting
Verwervingsachterstand
Niet gespecifieerd
Omgevingsfactoren

:: Hier volgen de omgevingsfactoren die moeten aangepakt worden om het functioneren te verbeteren of de restricties die volgen uit de ziekte te beperken.

Voedsel
Source : Dr Lideke van der STEEG[Expert]_Kim COLAPINTO[Expert]
Laatste update: 27/03/2015

Aanvullende informatie

Gespecialiseerde sociale diensten

Waarschuwing

De documenten op deze website zijn louter ter informatie. Het materiaal is geenszins bestemd om professionele medische zorgen door een gediplomeerde specialist te vervangen en mag niet worden gebruikt als basis voor een diagnose of behandeling.