x

Zoek een ziekte en zijn functionele gevolgen

* (*) verplicht veld

ORPHA:871  Familiaal progressief hartgeleidingsdefect

:: Deze ziekte is gewoonlijk niet geassocieerd met een van de functionele problemen (activiteitsbeperkingen en/of deelnamebeperkingen) vermeld in de Orphanet Functioneringsthesaurus, wanneer de patiŽnt een optimale standaardzorg en beheer (specifiek en/of symptomatisch beheer, preventie en profylaxe, apparaten en hulpmiddelen, zorg en ondersteuning) krijgt. Omgevingsfactoren kunnen echter specifieke aandacht vereisen voor een optimaal beheer van deze ziekte.
Deze informatie beperkt zich tot de gevolgen van de ziekte en het beheer ervan op vlak van functioneren en dagelijks leven. Klinische aspecten (waaronder vermoeidheid, pijn, impact van de ziekte op de psychologische toestand van de patiŽnt) worden beschreven in andere documenten (i.e. Beperkingenfactsheets).

:: De functionele gevolgen hieronder vermeld zijn gebonden aan de meest algemene situatie van de patiŽnten die een optimale standaardzorg en beheer (specifiek en/of symptomatisch beheer, preventie en profylaxe, apparaten en hulpmiddelen, zorg en ondersteuning) krijgen. Sommige patiŽnten kunnen echter een specifiek beheer ontvangen (neonatale screening, nieuwe behandeling, beheer dat enkel in bepaalde situaties van toepassing is) dat hen toelaat om beter te functioneren, dat hier niet beschreven is.

Source : Pr Vincent PROBST[Expert]
Laatste update: 01/07/2019

Aanvullende informatie

Gespecialiseerde sociale diensten

Waarschuwing

De documenten op deze website zijn louter ter informatie. Het materiaal is geenszins bestemd om professionele medische zorgen door een gediplomeerde specialist te vervangen en mag niet worden gebruikt als basis voor een diagnose of behandeling.