x

Zoek een zeldzame ziekte

* (*) verplicht veld

Andere zoekoptie(s)

Opmerking

(*) Verplichte velden

Alleen opmerkingen die tot doel hebben de kwaliteit van de informatie op de Orphanet website te verbeteren, worden geaccepteerd. Voor alle andere opmerkingen kunt u ons bereiken via Neem contact op. Alleen in het Engels geschreven opmerkingen kunnen verwerkt worden.

Orphanet doesn't provide personalised answers. To get in touch with the Orphanet team, please contact

Information provided in your contribution (including your email address) will be stocked in .CSV files that will be sent as an email to Orphanet's teams. These emails might be conserved in the teams' mailboxes, in our backoffice servers but will not be registered in our databases (for more information see our section General Data Protection Regulation and data privacy (GDPR) and Confidentiality).

Captcha image

Mannelijke onvruchtbaarheid met azospermie of oligospermie als gevolg van een enkele genmutatie

Definitie ziekte

Mannelijke onvruchtbaarheid met azospermie of oligozospermie als gevolg van een enkele genmutatie is een zeldzame, genetische mannelijke onvruchtbaarheid als gevolg van spermastoornis en wordt gekarakteriseerd door de afwezigheid van een meetbare hoeveelheid spermatozoa in het ejaculaat (azospermie), of een aantal spermacellen in het ejaculaat onder de 15 miljoen/ml (oligozospermie), ten gevolge van een mutatie in n enkel gen waarvan geweten is dat ze azo- of oligozospermie veroorzaakt. De morfologie van sperma kan normaal zijn.

ORPHA:399805

Classification level: Aandoening
De documenten op deze website zijn louter ter informatie. Het materiaal is geenszins bestemd om professionele medische zorgen door een gediplomeerde specialist te vervangen en mag niet worden gebruikt als basis voor een diagnose of behandeling.