Orphanet: Mannelijke onvruchtbaarheid met azo÷spermie of oligospermie als gevolg van een enkele genmutatie
x

Zoek een zeldzame ziekte

* (*) verplicht veld

Andere zoekoptie(s)

Opmerking

(*) Verplichte velden

Alleen opmerkingen die tot doel hebben de kwaliteit van de informatie op de Orphanet website te verbeteren, worden geaccepteerd. Voor alle andere opmerkingen kunt u ons bereiken via Neem contact op. Alleen in het Engels geschreven opmerkingen kunnen verwerkt worden.
Captcha image

Mannelijke onvruchtbaarheid met azo÷spermie of oligospermie als gevolg van een enkele genmutatie

Definitie ziekte

Mannelijke onvruchtbaarheid met azo÷spermie of oligozo÷spermie als gevolg van een enkele genmutatie is een zeldzame, genetische mannelijke onvruchtbaarheid als gevolg van spermastoornis en wordt gekarakteriseerd door de afwezigheid van een meetbare hoeveelheid spermatozoa in het ejaculaat (azo÷spermie), of een aantal spermacellen in het ejaculaat onder de 15 miljoen/ml (oligozo÷spermie), ten gevolge van een mutatie in ÚÚn enkel gen waarvan geweten is dat ze azo÷- of oligozo÷spermie veroorzaakt. De morfologie van sperma kan normaal zijn.

ORPHA:399805

Classification level: Disorder
De documenten op deze website zijn louter ter informatie. Het materiaal is geenszins bestemd om professionele medische zorgen door een gediplomeerde specialist te vervangen en mag niet worden gebruikt als basis voor een diagnose of behandeling.