Orphanet: Classificaties
x

Zoek een classificatie

* (*) verplicht veld

Help

Zeldzame ziekten in Orphanet worden, op basis van hun klinische presentatie, ingedeeld in zoveel classificaties als nodig is. Het is mogelijk dat een ziekte in meerdere classificaties voorkomt. Classificaties zijn gebaseerd op gepubliceerde wetenschappelijke artikelen en worden gecontroleerd door experts.

MetZoek een ziekte kunt u zien op welke plaats een bepaalde ziekte zich bevindt in een classificatie. Na het selecteren van de ziekte die voor u interessant is in de resultaten van de zoekopdracht, zult u een lijst zien met alle classificaties waar de door u geselecteerde ziekte in voorkomt. U kunt een classificatie selecteren waar u in geïnteresseerd bent. Er zal dan een lijst zichtbaar worden met ziekten die zowel hoger in de classificatie geplaatst zijn (meer algemene termen) als lager (meer specifieke termen) dan de door u geselecteerde ziekte. Klik op één van de ziekten in de lijst om meer informatie over die ziekte te krijgen.

Waarschuwing

De beschikbare informatie is gebaseerd op gepubliceerde wetenschappelijke artikelen. Bestaande classificaties worden regelmatig bijgewerkt en nieuwe classificaties kunnen toegevoegd worden. Het is echter mogelijk dat classificaties niet uitputtend zijn.

De informatie in Orphanet vervangt geenszins professioneel medisch advies. Orphanet kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor schadelijk, onvolledig of verkeerd gebruik van informatie uit de Orphanet database.