x

Zoek een netwerk van expertise centra

*(*) verplicht veld

Andere zoekoptie(s)

Help

Orphanet geeft informatie over netwerken van expertisecentra die zich richten op ťťn zeldzame ziekte of een groep van zeldzame ziekten. Deze netwerken moeten officieel zijn erkend als internationaal of nationaal netwerk van expertisecentra door de gezondheidsautoriteiten of ze moeten specifieke financiering ontvangen hebben van een erkende instelling.

Vul de ziektenaam in om toegang te krijgen tot deze informatie.

De resultaten kunnen geografisch gerangschikt worden (per land, regio en stad, in alfabetische volgorde), of op specificiteit (van netwerken die meer gericht zijn op ťťn bepaalde ziekte tot netwerken die gespecialiseerd zijn in een groep van ziekten, waaronder de ziekte waar u naar zocht).

Gerelateerde gegevens van Orphanet zijn toegankelijk in een geaggregeerd formaat via Orphadata na ondertekening van een Data Transfer Akkoord/Dienstencontract.

Waarschuwing

Het verzamelen van gegevens vindt plaats in de landen van het Orphanet consortium en is momenteel aan de gang. De database kan daarom niet worden beschouwd als volledig. Als een netwerk van expertisecentra niet in een regio of een land wordt vermeld, kan het zijn dat een netwerk nog niet is geÔdentificeerd of dat een netwerk heeft geweigerd vermeld te worden. Het is ook mogelijk dat er nog geen netwerk van expertisecentra is opgericht voor bepaalde zeldzame ziekten.

Het is zeker niet zo dat deze netwerken van expertisecentra de enige plaatsen zijn waar patiŽnten adequaat gediagnosticeerd en behandeld kunnen worden. Er zijn andere plaatsen voor deskundig advies als dat nodig is.

De informatie in Orphanet vervangt geenszins professioneel medisch advies. Orphanet kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schadelijk, onvolledig of verkeerd gebruik van informatie uit de Orphanet database.