x

Richtlijnen voor spoedgevallen

De Orphanet richtlijnen voor spoedgevallen zijn door experts geschreven en gecontroleerde artikelen . Ze zijn bedoeld om zorgverleners te leiden tijdens crisissituaties die voorkomen bij patiŽnten met ťťn van de hieronder genoemde zeldzame ziekten.

Vertalingen zijn beschikbaar in de volgende talen : Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Duits, Pools en Portugees. De meest recente versie is in het Frans.

N

Waarschuwing

De informatie op Orphanet wordt regelmatig bijgewerkt. Tussen twee updates kunnen nieuwe ontdekkingen worden gedaan die nog niet in het profiel van de ziekte voorkomen. De datum van de laatste update wordt altijd vermeld. Wij moedigen professionals steeds aan de meest recente publicaties te raadplegen alvorens beslissingen te nemen op basis van de verschafte informatie.

De verschafte informatie is gebaseerd op gepubliceerde wetenschappelijke artikels. Deze algemene teksten zijn misschien niet van toepassing op specifieke gevallen omwille van de grote variŽteit aan manieren waarop een ziekte zich manifesteert. Het is uiterst belangrijk na te gaan of de informatie al dan niet relevant is voor een specifiek geval.